Recension: Getingsommar av Denise Mina

Getingsommar

En annorlunda kriminalhistoria som handlar om en ung kvinna som hittas mördad i en villa där kriminalinspektören Alex Morrrow och hennes kollegor hittar en stor summa pengar. Den mördade, Sarah Erroll, verkade ha levt ett överklassliv utan anhöriga och vänner. Morrow som, är gravid med tvillingar, får ett knepigt fall där det framför allt inte finns någon förklaring till den hänsynslösa våld som offret blivit utsatt för.

Denise Mina är mycket skicklig på att teckna alla karaktärer i boken och hon får också fram en levande stämning i boken genom de skotska miljöbeskrivningarna. Trots att tidigt står klart för läsaren vilka mördarna är boken fotsatt spännande och som läsare vill man följa Alex Morrow mot lösningen på fallet. Det som gör det här till en annorlunda deckare är hur författaren lyckas beskriva det meningslösa bakom ett mord och hur alla inblandade är förlorare.

Jag kan verkligen rekommendera ”Getingsommar” som är en annorlunda deckare av en intressant författare. Uppfriskande med en historia som inte följer den ibland uttjatade mallen…

Betyg: 4/5

 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *