Recension: Paradisoffer av Kristina Ohlsson

Paradisoffer

En mycket spännande historia där läsaren får en inblick i arbetet hos Sveriges hemligaste organisation, SÄPO, och hur samarbetet med den öppna polisen och Regeringen fungerar vid ett allvarlig terrorhot. Boken handlar om ett fullsatt flygplan som är på väg från Stockholm, Arlanda, till New York. Kort efter starten hittas ett hot mot flygningen på en av toaletterna där ett av kraven är att ompröva beslutet att utvisa en man som bedömts vara en säkerhetsrisk för riket.

Författaren visar att hon behärskar det hon beskriver och för första gången i en svensk deckare ges en realistisk bild av hur bland annat SÄPO arbetar. Det känns befriande att läsa den här deckaren på den sista dagen av 2012. Det ger ett hopp om ännu fler deckare som inte följer den numera så inarbetade mallen. Själv ska jag också gör allt för att se till att vi får lite fler annorlunda deckare att läsa framöver…

GOTT NYTT ÅR!

Betyg: 4/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *