Recension: När döden kom till Pemberley av P.D. James

När döden kom till Pemberley

Boken utspelar sig år 1803 och är en fortsättning på Jane Austens klassiker Stolthet och Fördom. På godset Pemberley, som ligger på den engelska landsbygden, bor paret Darcy. Kvällen före den stora balen är som lugnet före stormen. En droska kommer i hög fart ut ur skogen och närmar sig godset. Det visar sig att Lydia Wickhams man blivit mördad och sökandet efter hans kropp tar vid.

Som fan av P.D. James och brittiska deckare hade jag stora förväntningar på den här boken. Förväntningar som förstärktes av att författarinnan nått den aktningsvärda åldern av 92 år och dessutom gör något nytt genom att skapa en fortsättning på ett klassiskt verk. Hon lyckades mer än väl återskapa den miljö och känsla som definierats av Jane Austen. Däremot var själva deckarintrigen svag och boken blev tyvärr något av ett sömnpiller…

Betyg: 2/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *