Recension: Mörkt motiv av Louise Penny

Mörkt motiv

En äldre dam, Jane Neal, hittas död i skogen. Hon har blivit skjuten med pil rakt igenom hjärtat. Mordet skakar den lilla byn Three Pines och det blir ett knivigt fall för den rutinerade kommissarien Aramand Gamache. Från början verkar fallet lösas genom att alla i byn tror att det är en tragisk olycka men senare blir det mer och mer uppenbart att så inte är fallet…

En klassiskt pusseldeckare som, av många, anses spela i samma division som PD James och  Elizabeth George. Själv är jag inte lika övertygad. Boken är visserligen bra skriven och det finns hela tiden ett intressant mysterium som sakta nystas upp. Tyvärr har däremot det här skrivits så många gånger tidigare och något litet kunde man önskat att den här författaren tillfört genren.

Betyg: 2/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *