Recension: Polis av Jo Nesbo

Polis

I den här spännande historien hittas en polis i Oslo död på samma ställe där han för många år sedan utrett ett mord som aldrig blivit löst. Samma sak återupprepas och för polisen står det klar att en hänsynslös seriemördare är i farten. Parallellt med morden berättas det om en svårt skadad man som ligger i koma på sjukhuset. Mannen vaktas dygnet runt av polisen och ingen får veta varför han ligger där och vad som har hänt honom.

Trots sina 600 sidor är det här en rafflande kriminalroman med flera vändningar och det är svårt att inte fortsätta att läsa vidare. Jo Nesbo har ett fantastiskt sinne för att skapa rafflande historier även om språket ibland inte har det flyt som man som läsare kan önska sig. Jämfört med mycket av den slätstrukna kriminallitteraturen som skapas i Sverige är det här en bok som är klart läsvärd.

Betyg: 4/5

 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *