Recension: Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen

kvinnan-i-rummet

Polisledningen vet inte vad de ska göra av kriminalinspektör Carl Mørck som är tillbaka på jobbet efter en tragisk händelse där han och två andra kollegor blev skjutna. Själv är Carl oskadd men ena kollegan dog och den andra blev förlamad. För att lösa situationen och för att förvara extra anslag till Polisen skapas Avdelningen Q. En avdelning som Carl får ansvaret för och som har till uppgift att ta tag i gamla så kallade ”Cold Cases”. Det första fallet Carl och hans assistent Hafez el-Assad tar sig an handlar om en, sedan flera år, försvunnen politiker.

Äntligen! En deckare som inte följer mallen och som dessutom innehåller en hel del humor. Bara tanken att låta huvudpersonen Carl få en assistent som Hafez el-Assad är värd en applåd. Den här boken rekommenderas alla ni som har tröttnat på svenska dussindeckare.

Bild1

Betyg: 7.0/10 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *