Recension: En lögn att lita på av Elizabeth George

en-logn-att-lita-pa

En annorlunda historia med Thomas Lynley i spetsen där han skickas på ett särkilt uppdrag till Lake District. Här ska han, utan att bli upptäckt, försöka hitta sanningen bakom en drunkningsolycka där Ian Cresswell har halkat och slagit i huvudet i båthuset. Ians morbror, industrimannen sir Bernard Fariclough, är inte övertygad om att det är en olycka och kontaktar därför New Scotland Yard för hjälp.

Som vanligt en fantastisk bok av Elizabeth George när det gäller karaktärer, miljöer och språk. Den här gången är emellertid själva historien inte lika stark som vanligt. Det är också högst orimligt idag att en polis som Thomas Lynley skulle kunna skickas på en privat utredning beordrad av chefens chef.

Bild1

Betyg: 7.4/10

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *