Recension: Den sanna historien om Pinocchios näsa av Leif GW Persson

 

den-sanna-historien-om-pinocchios-nasa

Ännu en ny historia med Leif GW Perssons kriminalkommissarie Evert Bäckström i huvudrollen. Denna gång för tredje gången i en bok av författaren. När en känd advokat hittas död blir det en av de bästa dagarna i den självgoda kommissariens liv. Han blir ansvarig för utredningen som visar sig bli en sann skröna med historiska inslag runt om i Europa. Boken innehåller ett par sidohistorier som alla knyts ihop i slutet.

Leif GW Persson skriver som han talar i TV och det är ständigt underhållande. En rolig sidohistoria handlar om hur Bäckström kämpar med att försöka ha ihjäl sin papegoja. Trots att en numera berömda supersalamin förekommer i näst intill vart och varje kapitel skriver Leif GW en mycket underhållande och varierad historia. Författaren skapar karakteristiska miljöer genom en fenomenal dialog helt utan ytterligare miljöbeskrivningar. Fråga mig inte hur det går till…

Bild1

Betyg: 7.2

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *