Recension: Sanningen om fallet Harry Quebert av Joël Dicker

sanningen-om-fallet-harry-quebert

En annorlunda bok som handlar om en ung kvinna, Nola Kellergan, som sommaren 1975 försvinner för att sedan återfinnas död mer än 30 år senare 2008. Kroppen hittas nedgrävd i den kända författaren Harry Queberts trädgård och tillsammans med kroppen hittas även en kopia av manuset till Harry Queberts berömda roman ”Roten till det onda”. Den talangfulle Marcus Goldman är en tidigare elev till Harry Quebert som för att råda bot på sin skrivkramp engagerar sig i Harry Queberts öde. Tillsammans med polischefen inleder Marcus en utredning för att ta reda på sanningen om Nola Kellergans öde och för att försöka bevisa att Harry Quebert är oskyldigt anklagad och fängslad för mordet. Marcus bestämmer sig också för att hans nästa bok ska handla om fallet och den får titeln ”Sanningen om fallet Harry Quebert”.

Romanen har ett spännande och annorlunda upplägg och författaren lyckas gång på gång lura läsaren då historien tar nya vändningar. Språket är enkelt och effektivt och författaren har en bra sätt att skildra karaktärer såväl som miljön i boken. Sammanfattningsvis en mycket läsvärd roman där antalet vändningar i historien möjligen kan bli lite väl många…

Originalitet: 9, Handling: 7, Språk: 5, Karaktärer: 5, Miljö: 5

Betyg: 6.2 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *