Recension: Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen

den-granslose

En av Carl Mørcks kollegor på Bornholm ringer och väcker den morgontrötta kriminalkommissarien för att få hjälp av avdelning Q. Fallet har i många år känts hopplöst svårt att lösa och kollegan är mer eller mindre desperat i sin vädjan. Carl avvisar honom kallsinnigt, vilket visar sig vara ett ödestigert misstag. Carl, Assad och Rose blir snart inblandade i fallet som visar sig leda till en märklig soldyrkande sekt på Öland.

Igen bekräftar Jussi Alder-Olsen att han är en av de främsta, om inte den främsta, Nordiska deckarförfattaren. Boken har en väl uppbyggd intrig som blandas med fantastiska karaktärsbeskrivningar. Den sarkastiska humorn präglar även den här boken och blir igen den komponent som gör att historien skiljer ut sig i bland mängden av deckare som alla är stöpta i samma form.

Originalitet: 7, Handling:8, Språk: 7, Karaktärer: 9, Miljö: 7

Betyg: 7.6

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *