Recension: Almedalen har fallit av Erik Lewin

almedalen-har-fallit

Det här är inte en klassisk kriminalhistoria utan snarare en beskrivning av ett fruktansvärt scenario som tyvärr blir allt mindre osannolikt i vår samtid. Under den årliga Almedalsveckan i Visby på Gotland tar sig en grupp terrorister in genom ringmuren och belägrar staden. Efter en timme har politiker, journalister, flera makthavare från näringslivet och inte minst Sveriges statsminister tagits som gisslan av terroristerna. En lamslagen polis måste nu mobilisera samtliga insatsstyrkor och ta hjälp av militären för att få kontroll över den dramatiska situationen.

Författaren har lyckats skapa en fartfylld historia där kapitlen är korta och boken är som helhet skriven med ett okomplicerat språk och blir mycket därmed mycket lättläst. Tyvärr saknas däremot både miljö- och karaktärsbeskrivningar helt och bitvis känns historien inte heller särskilt sannolik. Det här drar ner helhetsintrycket betydligt…

Originalitet: 4, Handling: 3, Språk: 4, Karaktärer: 1, Miljö: 1

Betyg: 2.6

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *