Recension: De underkända av Hjorth & Rosenfeldt

de-underkanda

Det här är en bok som börjar mycket lovande då en känd dokusåpaskådis påträffas brutalt mördad i en sommarstängd skola. Offret är bunden och ett kunskapstest är fasthäftat på ryggen. Från Polisen kopplas NOA:s speciella organisation, Riksmord, in och det blir en rafflande kamp mot klockan för att förhindra ytterligare mord…

Lika lovande som den här boken börjar lika ointressant blir den mot slutet. En handling som mer påminner om ett icke bearbetat filmmanus där en stereotypa scenen efter den andra staplas på varandra. Visst är historien stundtals ganska spännande, men det väger inte upp bristfälliga karaktärsbeskrivningar och näst intill helt saknade miljöbeskrivningar. Något som är lite synd då temat för historien är bra och allt för sällan diskuterat i den offentliga debatten i Sverige…

Originalitet: 2, Handling: 3, Språk: 3, Karaktärer: 2, Miljö: 2

Betyg: 2.4

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *