Recension: Snövit ska dö av Nele Neuhaus

snovit-ska-do

Författaren Nele Neuhaus är en ny bekantskap och ”Snövit ska dö” är hennes internationella genombrott. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein får börja med att utreda varför skelettet efter en ung flicka finns på en övergiven militärflygplats utanför Frankfurt. Ganska snart dyker det upp en koppling till ett mer än 10 år gammalt fall där två unga tonårsflickor försvunnit spårlöst. Historien utvecklar sig till en spännande polisutredning där den lokala byn startar en häxjakt på den unge man som tidigare dömts för att ha mördat flickorna.

Författaren lyckas mycket bra med att teckna alla karaktärer och miljöer och hon använder ett väl fungerande språk. Boken har också en finurligt konstruerad handling där det enda problemet blir en och annan vändning för mycket på slutet…

Originalitet: 4, Handling: 6, Språk: 5, Karaktärer: 6, Miljö: 5

Betyg: 5.2 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *