Recension: Revolutionens barn av Peter Robinson

revolutionens-barn

Den här historien tar sin början då enstöringen Gavin Miller hittas död under en gångbro vid ett järnvägsspår. Fallet visar sig ha flera olika spår där ett av huvudspåren handlar om att Gavin blivit avskedad från universitetet efter ha anklagats för sexuella trakasserier mot två kvinnliga studenter. Samtidigt visar det sig att Gavin ringt ett nummer veckan innan sin död där mottagaren är inte mindre än lady Veronica Chalmers, en väl ansedd författaren tillhörande samhällets toppskikt. Ju längre kommissarie Banks, Anne Cabbot och de andra utredarna håller på desto mer börja de olika spåren vävas samman.

Igen en lysande roman av Peter Robinson där han använder sitt effektiva och enkla språk som samtidigt bjuder på suveräna person- och miljöbeskrivningar. Handlingen i den här boken är finurligt uppbyggd där läsaren hålls på halster ända fram till slutet av boken. Peter Robinson är definitivt en av Europas bästa deckarförfattare.

Originalitet: 7, Handling: 8, Språk: 7, Karaktärer:7, Miljö: 6

Betyg: 7.0

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *