Recension: Yxmannen av Ray Celestin

yxmannen

Året är 1919. Platsen är New Orleans i USA. Den här historien bygger på de händelser som uppmärksammades i New Orleans, då en seriemördare kallblodigt avrättade sina offer i staden under åren 1918 och 1919. Mördaren skickade brev till tidningen och de brev som förekommer i boken är de verkliga breven som skrivits av mördaren, Yxmannen.
   Berättelsen presenteras ur tre olika perspektiv där kriminalinspektören Michael Talbot är det ena, en tidigare chef till Michael, Luca D’Andrea, som anlitats av maffian det andra och slutligen Ida som är sekreterare hos en privatdetektiv som utgör det tredje perspektivet.

Den brittiske manusförfattaren Ray Celestin gör en lysande debut med den här true-crime inspirerade historiska kriminalberättelsen. Han har ett fantastiskt sinne för person- och miljödetaljer som får New Orleans och alla möten och händelser att bli otroligt levande för läsaren. Jag längtar redan efter att uppföljaren, Dead  Man´s Blues, ska få en svensk översättning.

Originalitet: 8, Handling: 8, Språk: 6, Karaktärer: 6, Miljö: 8

Betyg: 7.2 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *