Recension: Törst av Jo Nesbø

Utredaren Harry Hole är tillbaka i ännu en roman av Jo Nesbø. Den här historien inleds mycket brutalt med att en person hittas mördad med bitmärken på halsen och tömd på blod. Harry övertalas att komma in och arbeta parallellt med den officiella utredningen och han är snart inne på att det handlar om en tidigare seriemördare som han jagat utan framgång och som nu verkar kunna diagnostiseras som vampyrist. Ett team bildas för att hjälpa Harry och snart är katt och råtta leken igång på allvar.

Jo Nesbø är utan tvekan en av Nordens bästa deckarförfattare som har en förmåga att skriva effektivt utan att missa såväl karaktärsdetaljer som målande miljöbeskrivningar. Den här gången närmar han sig skräckgenren då blod och vampyrism är huvudtemat i boken. Läsaren blir knappast uttråkad även om historien kunde ha tjänat på en eller två färre vändningar…

Originalitet: 6, Handling: 5, Språk: 5, Karaktärer: 6, Miljö: 6

Betyg: 5.6 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *