Recension: Fallet Thomas Quick

Fallet Thomas Quick : Att skapa en seriemördare

En väldigt intressant bok som verkligen går på djupet när det gäller alla turerna kring Thomas Quick. Boken är välskriven och redovisar på ett sakligt sätt de fakta och omständigheter som kommit fram hittills. Stundtals blir det nästan för mycket och man kan som läsare fundera över hur rättsväsendet egentligen fungerar. Att lura en enstaka åklagare är en sak, men att lura alla i och utanför rättssystemet är en helt annan sak. Hannes Råstam skildrar i boken hur en mytoman tillåts dupera polisen, åklagaren, vårdapparaten, advokaten, media och sist men inte minst åtta olika domstolar i Sverige. Den som har läst boken kan omöjligen tro att Thomas Quick skulle vara skyldigt till allt han tidigare tagit på sig. En kanonsammanfattning av Sveriges överlägset största rättsskandal i modern tid.

Betyg: 5/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *