Brott inför öppen ridå?

Har precis ätit middag och höll på att sätta måltiden i halsen då jag såg ett inslag på SVT:s Rapport sändning 19.30. I ett reportage filmades en anonym medlem i det hackernätverk som är aktuella för att angripa svenska myndigheters webbsidor. I inslaget visade personen hur han, genom en speciell mjukvara, startade en brottslig attack mot www.polisen.se. Ett IT-brott som i det här fallet filmades och visades för hela svenska folket. Är det karaktären av brott som gör det ok för media att filma ett pågående brott utan ytterligare åtgärd. Det känns mycket tveksamt. Vad gäller nästa gång? SVT sänder en pågående våldtäkt eller varför inte följa de rånare som ska slå till mot en valfri bank.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *