Recension: Sandmannen av Lars Kepler

Sandmannen

Polisen Joona Linna får återigen ta upp jakten på seriemördaren Jurek Walter. Boken börjar med att hans sista offer, en ung man kommer gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt. Då den unge mannen rövades bort tillsammans med sin syster väcks hopp om att kunna hitta även henne. Men nu är det bråttom. Någon måste ta sig in till seriemördaren som är inlåst på en hårt bevakad rättspsykiatriskanstalt.

En mycket spännande bok som får läsaren att vilja påbörja varje nytt kapitel. Korta kapitel och att boken är skriven i presens bidrar till en snabb och effektiv historia. Däremot är det lätt att det blir lite väl mycket upprepningar och mot slutet börjar våldet kännas onödigt och obefogat. Avslutningsvis en deckare som skiljer sig från mängden och det är alltid uppskattat…

Betyg: 3/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *