Recension: Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

Davidsstjärnor

Boken kunde likaväl ha hetat Papperspojken då den handlar om en gammal Israelisk legend om den som kom på natten och rövade bort sina offer. Gärna barn. En förskolelärare skjuts utanför den Judiska församlingens lokaler i Stockholm och bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.

Ännu ett fall för Fredrika Bergman och Alex Recht som handlar en hänsynslös mördare vars motiv verkar lika obegripliga som dunkla. I utredning förekommer även Efraim Kiel och Eden Lundell. Den senare är chef hos Säkerhetspolisen och hon visar sig ha en väl bevarad hemlighet som får stor betydelse för historien…

Ännu en suverän deckare från Kristina Ohlsson som går från klarhet till klarhet. Effektivt skriven med en ständigt upprätthållen spänning. En riktig bladvändare. Det är bara slutet som kunde har varit något bättre.

Betyg: 4/5

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *