Recension: Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

flaskpost-fran-p

Den här gången handlar fallet om en gammal flaska som dyker upp på en polisstation i Skottland. Falskan innehåller ett brev med bland annat ordet ”Hjälp” skrivet på danska. När Carl och Assad på Avdelning Q får tag i flaskan börjar de förstå att det inte bara är ett pojkstreck utan ett livstecken från två killar som försvunnit på 90-talet. Igen dras Carl och Assad i en kamp mot klockan för att hitta den person som rövar bort barn.

Ytterligare en suverän deckare från Jussi Adler-Olsen. Han har ett effektivt språk och mycket bra karaktärsbeskrivningar. Särskilt Carls assistent Assad går från klarhet till klarhet. Något författaren bör tänka på är att det här med att låta Carl och Assad göra alla avgörande tillslag helt själva inte rimmar helt med gällande polistaktik.

Bild1

Betyg: 6.8/10

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *