Recension: Gone Girl av Gillian Flynn

gone-girl

Nu får svenska och nordiska deckarförfattare skärpa sig då den här författaren visar var skåpet ska stå. Gillian Flynn har en förmåga att skapa en historia som få andra samtida deckar- och thrillerförfattare har. Själv ska jag dra lärdom av detta fantastiska verk som får högsta betyget hittills på den här bloggen.

Boken byggs upp av Nick och Amy Dunne som är paret vars perspektiv hela historien handlar om. Efter ett antal år i New York slår de sig ner i en småstad i Missouri. Nu börjar deras fantastiska förhållande att rämna och på deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I villan finns spår som snart gör att Nick blir misstänkt för att ha mördat sin fru. Men hur ligger det egentligen till? Är hon verkligen död?

Gillian har en förmåga att skapa en psykologisk stämning som håller rakt genom hela boken. Nick respektive Amy skildras i vartannat kapitel och på slutet vävs hela historien samman till en rafflande upplösning. Den här författaren är så lovande att jag inte tänker missa kommande böcker…

Bild1

Betyg: 8.0

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *