Recension: Rörgast av Johan Theorin

rorgast

Äntligen en ny deckare som beskriver ön för min ungdoms sommarupplevelser. Det här är den sista delen från Johan Theorin om Öland. Boken handlar om den skepparen Gerlof Davidsson som får besök av en ung pojke. Pojken berättar om en märklig händelse där han har hamnat på ett skepp och mött döende sjömän och en skrämmande man med en yxa. Allt detta händer medan ön går in i midsommarfirande med massor av turister som kommit för att fira. En hemvändare har återvänt till ön för att äntligen utkräva sin rättmätiga hämnd och bara Gerlof är den som vet vem det är.

Trots att historien tidvis är riktigt spännande och att det öländska landskapet målas med igenkännande penseldrag får jag inte en riktigt en stark känsla för historien. Berättelsen känns tidvis förenklad och jag fastnar inte heller för de karaktärer som författaren placerar i centrum för händelserna. Vill man ha en riktigt välskriven deckare som har en överraskande historia finns det andra böcker som jag kan rekommendera i den här bloggen…

Bild1

Betyg: 4.4

 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *