Recension: VIP-rummet av Jens Lapidus

vip-rummet

Äntligen en ny bok av en av de mer nyskapande författarna när det gäller kriminallitteratur. Det här är den första boken i en helt ny serie av Jens Lapidus. Möjligen lite vågat att lämna den så populära ”Stockholm noir”-serien, men jag återkommer till hur lyckat det blev lite längre fram i recensionen.

I den här boken får vi träffa det omaka paret Emilie, en advokat i karriären på en flott advokatbyrå, och Teddy som nyligen släppts från ett längre fängelsestraff. Tillsammans blir de inblandade i ett fall där gäller att hitta en investerare vid namn Philip Schale som blivit kidnappad av hänsynslösa personer.

De rika miljöbeskrivningar och personporträtt som redan kännetecknar författaren återfinner vi även i den här boken. Däremot är handlingen inte särskilt originell och bitvits blir historien näst intill tråkig. Tyvärr blir mitt helhetsintryck att den här boken kan sorteras in i mängden av dussindeckare som publiceras i parti och minut i dag i Sverige. Min slutsats är att Jens Lapidus borde har stannat i sin första ”Stockholm noir”-serie…

Bild1

Betyg: 4.4

 

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *