Recension: Tärningen är kastad av Jenny Rogneby

leona---tarningen-ar-kastad-kriminalroman

Det här är Jenny Rognebys debut om polisen Leona som är trött på sin familjesituation och sitt jobb och som får ansvar för en märklig utredning. En flicka går in naken på ett bankkontor och får med sig en stor summa pengar, vilket naturligtvis skapar stora rubriker. Utredningen blir en möjlighet för Leona att visa vad hon går för och hon blir allt mer involverad i det som snart visar sig vara en mycket komplicerad historia.

Det här är en bra debut som bjuder på en överraskande och spännande historia även om den tenderar att bli något osannolik mot slutet. Språket, karaktärs- och miljöbeskrivningarna är acceptabla och klart i nivå med vad dagens svenska deckarförfattare lyckas prestera. Det ska bli intressant att se hur författaren ska fortsätta serien om Leona…

Bild1

Betyg: 3.8

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *