Recension: Lotus Blues av Kristina Ohlsson

lotus-blues

Ännu en framgångsrik svensk deckarförfattare som väljer att skapa en ny serie böcker baserad på en annan huvudperson. I den här boken har författaren Kristina Ohlsson valt en mer hårdkokt stil med advokaten Marin Benner i huvudrollen i en historia som tar sin början då en desperat man kommer in på advokatans kontor för att få hjälp med upprättelse av sin syster. Systern, som är död, har tidigare erkänt fem mord och Martin Benner blir snabbt inblandad i en fartfylld historia som tar honom hela vägen från Stockholm till Texas i USA.

Författaren har inte lyckats skapa en särskilt originell historia även om tempot är högt och boken är tämligen lättläst. Tyvärr skulle Kristina Ohlson precis som Mons Kallentoft och Jens Lapidus ha lycktas bättre med sin ursprungliga serie med Fredrika Bergman och Alext Recht i huvudrollerna än att desperat ge sig in på en ny typ av deckare i en annan stil. Hon är dessutom ganska sparsmakad när det gäller miljö- och karaktärsdetaljer.

Sammanfattningsvis är det här en historia som underhåller för stunden men där boken inte lämnar några djupare minnen. Dessutom dras intrycket ner ytterligare då historien avslutas med en cliffhanger och därmed inte blir avslutad.

Orginalitet: 2, Handling: 3, Språk: 3, Karaktärer: 3, Miljö: 3

Betyg: 2.8

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *