Recension: I mullbärsträdets skugga av Johan Grisham

i-mullbarstradets-skugga

Den mycket rika Seth Hubbard är döende av cancer och upprättar ett nytt testamente dagarna före han hänger sig i ett mullbärsträd på sina egna ägor. En av de lokala advokaterna i staden Clanton blir genom ett brev från Seth Hubbard ombedd att försvara testamentet till varje pris. Ett testamente där den svarta hemhjälpen Lizzie Lang ärver nästan hela förmögenheten och lämnar Seths barn arvslösa.

Jag var övertygad om att jag hade läst den bästa boken den här sommaren när jag avslutade den förra romanen av Peter Robinson, men den här boken var ännu bättre. En riktigt höjdare där personliga motsättningar, rasism och fördomar vilar på en stabil grund av amerikansk rättegångsdramaturgi. John Grisham är en mästare på att skapa fungerande karaktärer som presenteras i en lika väl tecknad miljö. Historien är kanske inte originell utifrån Grishams horisont, men i jämförelse med  allt annat som produceras i genren är den här historien lika originell som den är spännande.

Originalitet: 8, Handling: 9, Språk: 8, Karaktärer: 9, Miljö: 9

Betyg: 8.6

This entry was posted in Recensioner. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *